12 May 2012

khas kepada wanita yang cun melecun,cara anda b'jalan pun orang akan tahu perangai anda...

assalamulaikum....hari ni, di belok yg buruk ini,bieyl nk share sesuatu....tahukah anda??? chewahhhhh...dh mcm pengacara tb puleksss...xpe2..prektis nk ganti nurul syuhada nurul ain kt majalah 3...baiklah,tahukah sekalian rakyat jelata bahawa cara kita berjalan xkesah la nk pegi dapur ke,nk g pasar malam ke,nk jalan p angkat kain hujan jemuran dh trun ke,setiap langkah kita menunjukkan sifat2 kita tau...erm..b'gantung pada cara kita b'jalan...ni kajian...tapi kadang2 xbtol p0n...dpens pada rakyat semua la ye..kalo nk cye,jemput la...


1. jalan jengket-jengket.

wanita yg jalan jengket ni ble jalan cm xjejak tanah...tumit kaki die tu cam takut2 je nk sentuh permukaan...selalu nmpak kn org jln cmni??? haaa...konon wanita cmni adalah wanita yang tidak jujur, kalau menyembang, mulut mak aihhh laser kemain sampai menyinggung perasaan org... perempuan yg jln cmni pemes ngan sikap ego yg b'gunung ganang... yg kritikalnye,mreka2 ni boros bebenornye y0b oii...tu nk bli,ini nk bli...duit spatutnye wat byr bil api air dh transfer wat gne sh0pg.. Tapi dun be sad atau dlm bhs arab la tahzan...mak aihh..ckp arab den! perempuan2 cmni biasanya menjadi pujaan ramai lelaki...ttbe senyum plak ngk0 kannn....

2. sambil jalan kepala toleh kiri kanan.

haa..yang ni plak jenis yang pandai simpan rahsia...mulut x bes0r cam tempayan...orang akan anggap mereka ni x jujur..yela,nk simpan rahsia kne la mnipu...tapi abg2 di luar sne ske puleksss kt perempuan cenggini...senang nk diurus...urus hape pun xtau la makkk..

3. jalan menunduk.

mst anda sume tau kan jenis perempuan cmne yg jalan tunduk kepala?? ok,mreka2 ni seorang yang mempunyai sifat yang tertutup...susah kalo nk ajak nyembang ngan mreka ni...diorg nk sembang ngan org yg btol2 d'kenali je...nk ngorat orang yg cmni apatah lagi...mreka ni x ambil tau sangat hal2 cintan cintun ni..tapi kalo sesape dh dpt orang yg cmni,,bleh bahagia..sbb wanita yg jalan tunduk ni setia....

4. jalan lurus xpandang kiri kanan

bahaya kalo kt jalanraya pempuan cmni....silap2 bleh eksiden..orang nak ragut pun s0nang...tapi,orang cmni 
de pendirian yg teguh...bukan semudah ABC nk goncang iman mreka...haa...diorang ni kuat membebel kalo korang  bantah pe yg diorang ni ckp..uhuiiii...diriku terasa la puleksss...hadoii...walaupun pendirian diorang ni teguh,tapi slalu gak selisih pendapat...no wonder la mereka hanya nak sembang ngan orang yang byk knowledge je...kalo nk tau,,bieyl kalo b'jalan style cmni la...sbb tu terasa mcm mkn cili burung haaa pedasnye....

5. jalan badan gerak ke kiri dan kanan.

ni jalan ala2 tomboi sket...ganas2 ayu gituuu... perempuan yang b'jalan cmni xamek kisah pun pe yg jadi di sekililing diorang...kok de pocong golek2 dpn die cm dlm cter kt tv3 tu pun di wat do no je..de eksiden lori ngan bajak pun usha gitu je...kalo mslh bsar gajah pun relax kemain...then,,diorang ni slalunye golongan yg rugi sbb t'lalu ambil mudah...

6. jalan badan tegak.

hurmmm...ni of coz orang2 korporat...slalu tgok dlm tb,konon2 bisneswoman nk g opis,b'jalan m'dongak ngko...ngan briefcase..alahhh..padahal dlm tb tu bkn bisneswoman btol p0n..plakon tu je yg ober...back to the topic...perempuan yang jalan cmni orangnye tegas. xsuka campur hal peribadi ngan kerja...haa..kan btol cm cter kt tb kn3??? slalu sgt dgr dialog cmni kt tb..."saya x suka campur aduk hal2 peribadi dgn hal pejabat,dptkan tender tu cpt!" chehhh...kemainnn...mereka ni pun b'tanggungjawab ngan pe yg mreka lalukan...n,sgt suka lelaki yg b'dikari plus romantik.

7. jalan cam zirafah.

hadoii...cmni pun de ke??huhu..ble b'jalan,bdn mreka akan ke depan n ke belakang...kajian mengatakan bahawa wanita seperti ini sgt lemah perasaannye..sket2 nk merajuk...nk trase,sentap bagai...kalo nk nyembang ngan diorang kne siapkan teks dlu...pastu check smula de x kata2 kesat...kang xpsal2 t'guris t'hiris bak sembilu d'dalam daging...paip mte mreka ni mengalami sedikit kebocoran...cpt je ngalir airnye kuar...xde kje len...menageh je...yela..sensitip orangnye...


jalan sambil angkat ketiak mungkin orang yang tengah buntu...



itu je yang bieyl dpt share...bieyl mmg ske org m'kaji p'sonaliti b'dasarkan gerak tubuh badan...kadang2 ade btolnye...contohnye,kalo kte nmpk orang tu lmbut je buat kje...dh tntu2 first impression kte bahawa orang tu sopan kn??? first impression sgt penting...hurm,,,kalo bieyl,dari dlu smpai skang,first impression org kt bieyl,diorg ckp bieyl ni sombong...tapi,xknal maka xcinta nye p0n hadoiii...


4 comments:

  1. ak rasa, ak yg no.2 tu. hehehe ;p

    ReplyDelete
  2. bkn yg jln angkat ketiak tu ke??? haha!

    ReplyDelete
  3. saya yang jalan tunduk2 tu...huhu

    ReplyDelete