30 Sep 2012

ramai yang x tau bahawasanya de tenaga ajaib tersembunyi dalam minda...

assalamulaikumm,salam sejahtera,salam 1 malaysia,salam melaka maju negeriku sayang,negeri bandar teknologi hijau...haa..kemain kann..siap de salam melaka lg...sebelum bieyl nk setat study c pelas pelas ni,,teringat pulak 1 post yang bieyl nmpk kt pesbuk...tertarik sungguh ble bieyl bce..elok la kiranye bieyl share kt korang sume..buat la panduan id0p...kalo ghase nk tr0skan id0p...


b'dasarkan tajuk kt ats nun,,pasal tenaga kann...bukan tenaga batin..aihh..korang ni laju je bab pkir mende2 tu ye! ku ghabit2kan nnt ye! ce korang pkir balik,,kalo la anda2 sume pikirkan yg anda sume ni tgh kenyang,anda sume xkan rse lapar...x caye??? time bulan pose,anda2 sume pose kan..xde pun pkir nak masak pe tgahari ni,,nak cari kedai ne utk g lunch...xpkir pun nk mkn sepanjang hari smpai la nk bukak pose...tp anda2 sume still bleh lg wat kje2 harian..bleh je jalan tgh2 panas blk dr skola..cam bieyl dlu la..xtau la korang skang dh bwak kreta g skola kan...TAPI,ble time hari2 biasa,pepagi lagi korang dh cari bahan2 untuk dimelantakkan..btol?? lmbt mkn sket,dh lembek cam squidward...

camtu gak kalo anda tak pikir langsung pasal penat...of kos anda akan hyper,cergas lagi b'tenaga cam iklan milo kt tb tu...t'loncat sne,t'loncat sini...sbb xpnat kan..kalo penat,,mau x melekat je bontot korang kt krusi..kann3?? TAPI....ble anda dh setat merengek "adehh..penatnye arini" , "ishh,,gler malas aku hr ni" xp0n "aku bosan tahap dewa"..tgok la hasilnye...hasilnye,anda btol2 akan rse pe yg anda cakap td...sume tu mainan minda kita sendiri..kita la yang kne kawal...

kalo ikut rutin harian bieyl,,erm ni sekadar b'kongsi..bkn utk menunjuk...sebelum tido,bieyl akn niat dlm hati supaya esok bieyl akan jadi lbh baik dr hari ni...then,ble dh bgon pagi,sblum g klas,atau tgh b'siap2,bieyl akan niat lg supaya hari ni lbh baik dr smlm...sme je...tapi niat awal2 pg tu la yg wat kte b'semangat...amalkan..nyata b'kesan! kesimpulan yg t'simpulnye di sini adalah kita sendirilah yang meminta setiap apa yang berlaku pada diri kita.

anggap la budak kecik ni adalah bieyl yg tgh b'sungguh2 b'ceramah pd mlm ini...hehe

orait...harap2 b'guna la pe yg bieyl share ni...selamat malam..jaga iman,jaga amal ye sume rakyat jelata!!

2 comments:

  1. trime kasih mmberi petunjuk~ hahaha

    ReplyDelete
  2. siapakah anda?? huhu...mekasih sbb menyinggah kt belog buruk lg sunyi sepi tnpa pengunjung ni...

    ReplyDelete